وی در کنار کمانچه، تنبور، سهتار و شاهکمان نیز مینوازد. کلهر در زمینه آهنگسازی برای موسیقی متن فیلم هم فعالیت داشته است
او با هنرمندان مختلف از فرهنگهای دیگر همکاریهایی داشته است. همکاری هنری کلهر با اردال ارزنجان از ترکیه، شجاعت حسین خان از هند، یویوما از چین، ژائو ژیپینگ، عالیم قاسمف از جمهوری آذربایجان،بروکلین رایدر از آمریکا، ارکستر فیلارمونیک نیویورک، کوارتت کرونوس،و گروه سازهای بادی هلند، او را به هنرمندی بینالمللی تبدیل کرده است.
کلهر با هنرمندان ایرانی از جمله محمدرضا شجریان، علیاکبر مرادی، شهرام ناظری، حسین علیزاده و گروه دستان هم به اجرای موسیقی پرداخته است. کیهان کلهر با آلبومهای بی تو بسر نمیشود، فریاد، باران و فراتر از نقشه جغرافیا که در آنها بهعنوان آهنگساز و نوازنده نقش داشته نامزد جایزه گرمی شده است.
کیهان کلهر در سال ۱۳۴۲ خورشیدی در خانوادهای کورد و موسیقیدوست در استان کرمانشاه چشم به جهان گشود. کار موسیقی را از پنج سالگی به صورت آزاد شروع کرد.
دوازده ساله بود که به صورت حرفهای به موسیقی پرداخت و در سیزده سالگی با ارکستر رادیو تلویزیون کرمانشاه شروع به همکاری کرد. کلهر مدتی کوتاه با گروه شیدا در مرکز هنری «چاووش» همکار بود. در هفده سالگی مقیم ایتالیا شد و سپس به نیت ادامه تحصیل راهی کانادا شد و در رشته آهنگسازی از دانشگاه کارلتون اتاوا فارغالتحصیل شد.
مجموعه جاده ابریشم انگیزه و الگو خود را در نوازندگی کمانچه استاد علی اصغر بهاری نام بردهاست. برای شناساندن موسیقی ایرانی به غیر ایرانیها تلاش بسیاری کردهاست،
همکاری وی با هنرمندان هندی از جمله «شجاعت حسین خان» (غزل) و یا با کوارتت کرونوس (Kronos Quartet) (جاده ابریشم)، یویوما و ارکستر فیلارمونیک نیویورک وی را به هنرمندی جهانی تبدیل کردهاست و شنوندگان زیادی در بین غیرایرانیها دارد.
او معتقد است: «موزیسین، موسیقیدان یا موسیقیشناس باید به ریاضیات، تاریخ و ادبیات آشنا باشد.» اساتیدی از «کیهان کلهر» به عنوان جهانیترین مرد موسیقی ایران یاد کردهاند. وی مدتها عضو گروه دستان بود و در کنسرتهای این گروه به همراه استاد شهرام ناظری به نوازندگی و تنظیم پرداخت.
از میان آثار کلهر میتوان به سفر به دیگر سو و دو اثر دیگر که در ایران انتشار نیافتهاند اشاره نمود.
پس از جدایی از گروه دستان و آغاز فعالیتهای مستقل با موسیقیدان های خارجی، با همکاری اساتید موسیقی سنتی ایران محمد رضا شجریان و حسین علیزاده آثاری را پدید آورد که شامل شش آلبوم زمستان است، بی تو به سر نمیشود، فریاد، ساز خاموش، شب، سکوت، کویر و سرود مهر میشوند. کیهان کلهر تنها موسیقیدان ایرانی است که ۴ بار نامزد جایزه گرمی آمریکا شدهاست.
نوای کمانچه کیهان کلهر در موسیقی متن فیلم ” جوانی بدون جوانی ” ساخته فرانسیس فورد کاپولا از جمله آثار بیادماندنی اوست. ‘جوانی بدون جوانی’ که در سال ۲۰۰۷ میلادی ساخته شد، فیلمی کاملاً شخصی از فیلمسازی است که در میانسالی قرار دارد و اتفاقاً تجربه دلنشینی را هم داشته است.
موسیقی شنیدنی و گوش نواز ‘اسالدو گولیچف’ از نقاط مثبت فیلم است که شنیدن نوای مسحورکننده کمانچه ‘کیهان کلهر’ آن را دو چندان میکند. کنسرتها وی همراه با نوازندهٔ دیوان، اردال ارزنجان از کشور ترکیه کنسرتهایی را هم در مناطق مختلف جهان در حال اجرا کرد و آلبومی نیز با این نوازنده کورد ترکیه ایی به نام The Wind در شرکت ECM ارائه کردهاست.
کلهر همچنین در ژانویه سال ۲۰۰۸ میلادی کنسرتی را به همراه کوارت زهی بروکلین رایدر در شهر نیویورک به روی صحنه برد که در آن قطعاتی از آلبوم شهر خاموش نواخته شد.
پنجاه و نهمین مراسم گرمی در سالن استیپلز سنترلس آنجلس با اجرای جیمز کوردون کالیفرنیا برگزار شد. در این مراسم ادل، خواننده محبوب و مشهور با کسب ۵ جایزه در شاخه های مختلف شبی به یادماندنی را برای خود و هوادارانش رقم زد. نکته جالب توجه مراسم امسال حضور یک ایرانی در میان برندگان بود؛ کیهان کلهر.
پیش از این، در میان هنرمندان موسیقی ایران تنها استاد محمدرضا شجریان و حسین علیزاده برای آلبومهای «فریاد» و «بی تو» به سر نمیشود، کاندیدای دریافت جایزه گرمی شده بودند و نام هیچ موزیسن ایرانی در میان برندگان جوایز گرمی (حتی به شکل گروهی) نبود اما کیهان کلهر این طلسم را شکست و برنده آن شد.
آلبوم «Sing Me Home» به سرپرستی یویوما و آهنگسازی و نوازندگی کیهان کلهر برنده جایزه ِگرَمیِ بهترین موسیقی جهانی در پنجاه و نهمین دوره این رویداد شد. گروه کیهان کلهر برنده جایزه گرمی شد .
.
.
.
.